Ves al contingut principal

Conte tergiversat de Blancaneu i els set nans.

                                       (Conte de Blancaneu tergiversat a la meua manera)
 Era una bella xiqueta, blanca com la neu, com el cabell negre i la careta ruboritzada, la seua mare "la reina" va morir en portar-la al món, anys més tard, el rei tornà a casar-se, donant-li una madrastra molt bella. Blancaneu era el nom de la xiqueta, i la seua madrastra, a més de bella, era molt bona. Però Blancaneu no la va veure amb bons ulls, ja que la veia com una intrusa. A més Blancaneu amagava un secret, un dia jugant pels passadissos del castell, va trobar una cambra a on guardaven trastos vells, hi havia un espill màgic capaç de dir-li quan reflectia la seua imatge si era la més bella del regne. Van passar anys i en créixer es va fer una jove molt bonica, amb el pas del temps també va créixer el seu odi fins a la seua madrastra. Blancaneu a més de bella era molt presumida i vanidosa, a més es creia la més bonica del regne.

Un dia li va preguntar a l'espill, qui era la més bella del regne “tu no ets la més bella, ho és la teua madrastra” li va contestar. Blancaneu no va poder suportar la resposta, ací que va cridar a un dels servidors i sense voltes, li va ordenar: Porta’t a la reina al bosc, la mates i et faré ric. L'home va complir l'orde i amb enganys la va portar al bosc, però no va ser capaç de matar-la. I li va dir “La princesa vol matar-la, per favor no torne, si no seré jo el mort” i es va allunyar abandonant-la.

Sola i espantada va començar a caminar fins a arribar a un clar del bosc, l'aparició d'una caseta li va tornar la vida. Va entrar, no hi havia ningú, i tot era molt xicotet, va menjar alguna cosa i es va quedar dormida. Llavors van aparèixer els seus propietaris “set nans” i de seguida s’en van adonar de l'estranya visitants: Amb tant de xiuxiuejos la van despertar, ella va intentar fugir, però li'l van impedir. Aleshores les va explicar les seues penes i commoguts, els set nans li van jurar que l'anaven a cuidar tota la vida.

En el castell, Blancaneu li va tornar a preguntar a l'espill màgic qui era la més bella del regne i enfuriava al escoltar que seguia sent la seua madrastra, que vivia en una caseta enmig del bosc. Descobert l'engany es va disfressar de venedora de pomes i es va anar a cercar a la seua madrastra, a la qual l'enverina amb una poma. Gens més que li va pegar un mos va caure al sòl, els set nans en arribar a casa i trobar-la, creient-la morta, la guarden en una urna de vidre, per a què tots els habitants del bosc pogueren anar a venerar-la.

Va passar anys, i aleshores un dia va arribar al lloc el rei que estava de cacera darrere d’un senglar. Durant tot el temps no havia parat de cercar a la reina i ara que l’havia trobat estava morta. Va demanar als nans traslladar-la al castell per a què tots els seus súbdits la pogueren honrar com es mereixia, els nans la volien molt, para deixar-la anar. El rei acceptà la decisió dels nans, i es va quedar durant dies al costat de la seua amada, però en tenir que anar-se per assumptes del regne, es va acomiadar amb una besada en els llavis, en eixe moment la reina va obrir els ulls “L'encanteri s'havia trencat”. Els nans i tot el regne el van celebrar amb una gran festa. Omple d'enveja, Blancaneu no va poder suportar tornar a veure a la seua madrastra, i va morir en llançar-se des del més alt d’una torre del castell.  El rei i la reina van tindre més fills i foren molt feliços.  


Mikel

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

Bueno, suelo hablar de grandes personajes valencianos, que son parte de la historia de mi pueblo "que ya han muerto". A partir de ahora también voy a hablar de los vivos, que también forman parte de un gran pueblo y allí donde se encuentran  representan…a todos los valencianos/as. 
Arturo Valls, ha nacido en mi barrio "Moteolivet"y al que tengo el placer de haber conocido personalmente “ya lo conocía de vista” pero nunca había hablado con él. Además de ser un gran actor y presentador, es una persona muy agradable "muy preocupado por la situación  actual del país".
Además, actualmente tiene un exitoso programa en televisión; Por otro lado, a sido elegido mejor presentador por "Ahora Caigo" en la 61ª edición de los Premios Ondas, decanos y más prestigiosos galardones de radio y televisión que se conceden en España. También ha sido elegido por la cadena Media Markt, para ser la imagen  de su nueva campaña para estas Navidades, que ya se está emiti…

Ausiàs March, escritor y poeta lírico valenciano.

El Siglo de Oro de las Letras Valencianas, abarca prácticamente todo el siglo XV y fue la época de máximo esplendor de la Lengua Valenciana escrita. Durante este siglo, se dieron autores tan reconocidos como Jordi de Sant Jordi, Ausias March, Joanot Martorell, Joan Roiç de Corella, Jaume Roig o Sor Isabel de Villena. Ausias March Ripoll nació a finales de 1397,aunque no se se sabe con seguridad si nació en Beniarjó (pueblo cercano a Gandía) o en la misma en Gandia,sus padres Pere March y Leonor Ripoll (hija del señor de Massalaves) casados en junio de 1395, ostentaban el cargo de Procurador General de las posesiones del Duque de Gandia.

Fue Señor de Beniarjó, Pardines y Vernissa, y halconero mayor del rey de la Corona de Aragón (Alfonso V el Magnánimo) fue armado caballero en 1419. Participó en la expedición de Alfonso V a Córcega y Cerdeña, y en otras expediciones contra los piratas del Mediterráneo. En 1425 se retiró a sus posesiones valencianas, instalándose en Gandía en 1428.…

Visitando la Torre Miramar "Valencia".

La Torre Miramar  se construyó a la entrada de Valencia por la V-21, Esta torre forma parte de la zona ornamental del túnel que debe facilitar la entrada a Valencia por la avenida de Cataluña. Las fuentes, tres, que son las más grandes de la ciudad y minimizan el consumo de agua. Sólo el estanque central mueve un caudal de 40.000 litros, más que la del Palacio de Congresos o la de la Dama Ibérica.
En verano a 35 grados fui a subir al mirador para hacer unas fotos y me encuentro que el ascensor esta averiado, la chica que estaba encargada del mirador me dijo que eran unas escaleras muy cómodas de subir, hay que ser un atrevido para subir a pie los 42 metros de altura desde la calle hasta la torre Miramar sobre todo por el bochorno y calor en pleno verano que hacía.  Suelo pasear por la zona de las universidades donde se encuentra la torre,  y de momento al día de hoy "Noviembre 2011"sigue averiado el  ascensor y el mirador está cerrado.
Las obras incluyendo al túnel de…